Openluchtcinema: Chungking Express

Tickets:
Meer special Déjà vu? Klassiekerreeks

Openluchtcinema: Chungking Express

Wong Kar Wai - Hong Kong - 1994 - 102 minuten - taal: Kantonees - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

Deze film is 3 en 19 augustus te zien in onze dakzaal, in de openlucht! Bekijk het gehele dakprogramma en alle spelregels hier.

Kaleidoscopische kijk in het jachtige (nacht)leven van Hongkong. Regisseur Wong Kar Wai smeedt het grotestadsleven, oosterse cultuur, misdaad, liefde en de muziek van The Mama’s and the Papa’s (California Dreamin’) aaneen tot een bezwerende droomclip.

In Wong Kar Wai’s opvallend gestileerde doorbraakfilm lijden twee politiemannen beiden aan een gebroken hart. De een bestrijdt zijn liefdesverdriet met hardlopen, de ander heeft zo te lijden onder het vertrek van zijn vriendin dat hij niet merkt dat het snackbarmeisje Faye stapelverliefd op hem is.

Chungking Express is een iconisch werk uit de jaren ’90 en de film die van Wong Kar Wai een instant filmlieveling maakte. Alles is mogelijk in Wongs glorieus gefilmde meesterwerk, die de combinatie van ananas uit blik en Mamas & the Papas’ California Dreamin’ voor altijd veranderde in het toppunt van romantisch verlangen.

Eye brengt in samenwerking met Cinéart zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Behalve The Hand is alles op 4K gerestaureerd.

Bekijk op IMDB