Openluchtcinema: Carnival of Souls

Openluchtcinema: Carnival of Souls

Herk Harvey - VS - 1962 - 78 minuten - taal: Engels

Onder het motto ‘JE KAN HET DAK OP!’ nodigden we ons publiek uit om zelf een film voor een openluchtvoorstelling aan te dragen.

Carnival of Souls is de openluchtfavoriet van Kevin Toma. ‘Al toen ik Herk Harvey’s Carnival of Souls (1962) de allereerste keer zag, viel ik als een blok voor deze bijzondere, unieke, beeldschone en onwereldse film. Heldin Mary weet niet wat haar na een ernstig auto-ongeluk steeds weer uit de alledaagse werkelijkheid trekt; ik zelf weet niet precies wat Carnival of Souls zo hypnotiserend maakt, en zo griezelig dat ik er na al die jaren nog steeds kippenvel van krijg. Ik kan alleen zeggen dat ik alsmaar opnieuw naar de film toegetrokken word, zoals Mary alsmaar weer naar dat verlaten strandpaviljoen moet terugkeren – een plek tussen leven en dood zoals er in de filmgeschiedenis geen tweede bestaat. Hoe dan ook is Carnival of Souls, een film die je makkelijk als een verwaarloosbaar horror-B-werkje kunt afdoen, in mijn ogen een van de allerbeste films die er zijn en daarom ga ik er graag mee het dak op.’

Als een auto van een brug afrijdt, komen alle inzittenden om het leven, maar Mary Henry duikt een tijdje na het ongeluk op wonderbaarlijke wijze weer op. (Engels gesproken, niet ondertiteld).

Als een auto van een brug afrijdt, komt alle inzittenden om het leven, maar Mary Henry duikt een tijdje na het ongeluk op wonderbaarlijke wijze weer op. Ze neemt een baan aan als orgelspeler in een kerk, maar lijkt te worden achtervolgd door een mysterieuze verschijning.