Openluchtcinema: Apollo 11

Openluchtcinema: Apollo 11

Todd Douglas Miller - USA - 2019 - 93 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

Op 20 en 21 juli te zien op het dak van Focus, in het kader van het 50-jarige jubileum van de eerste maanlanding. Er is maar beperkt plek in onze dakzaal, dus reserveren wordt aangeraden. Bij erg slecht weer kan de voorstelling niet doorgaan. Dit wordt dan via de website uiterlijk op de dag zelf voor 10:00 gecommuniceerd. Online kaartverkoop is daarom niet mogelijk, reserveren wel.

Een spectaculaire kijkervaring rond één van de meest monumentale historische gebeurtenissen van de vorige eeuw.

Op 20 juli 2019 is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. In 1969 bereikte de missie met Apollo 11 haar doel en leefde de hele wereld mee met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Een onvergetelijk moment dat vanaf 27 juni 2019 op spectaculaire wijze opnieuw te beleven is in de indrukwekkende documentaire Apollo 11  van regisseur Todd Douglas Miller (Emmy award winnaar Dinosaur 13).

Met niet eerder vertoond en digitaal gerestaureerd beeld wordt de kijker in de bioscoop meegevoerd naar deze historische missie. Samengesteld uit herontdekt 70mm archiefbeelden en meer dan 11.000 uur geluidsopnames, neemt de film de kijker mee naar het hart van de meest gevierde missie van NASA die Neil Armstrong en Buzz Aldrin tot internationale helden maakte. Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Collins achterbleef in het ruimtevaartuig Columbia dat rond de maan cirkelde.

Apollo 11 won op het Sundance Film Festival 2019 de Documentary Special Jury Award for Editing.

Bekijk op IMDB