Openluchtcinema: Ali & Ava

Openluchtcinema: Ali & Ava

Clio Barnard - GB - 2022 - 95 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Wegens stralend weer op donderdag 19 mei eenmalig te zien op ons dak, in de openlucht! (Ali & Ava is ook binnen volop te zien. Klik hier voor de tijden.)

'Een van de meest ontwapenende filmverliefdheden van het jaar.'

NRC

'Ali & Ava vermengt typisch Engels sociaal realisme met Romeo en Julia-achtige romantiek.'

De Volkskrant

Ali & Ava is een optimistische, romantische film die zich afspeelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. De muziekscore, van The Specials en Bob Dylan tot recente club- en pophits, draagt bij aan de energieke sfeer van de film.

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van één van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali.

Regisseur Clio Barnard werd voor deze film geïnspireerd door mensen die zij ontmoette tijdens het maken van haar veelgeprezen speelfilms The Arbor en The Selfish Giant.