Oh Lucy!

Oh Lucy!

Atsuko Hirayanagi - Japan/USA - 2018 - 95 minuten - taal: Japans - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • seks
  • grof taalgebruik

Setsuko vindt haar leven niet veel bijzonders. Met een saaie baan en weinig romantiek slaat ze zich kettingrokend door de dagen. Afgunstig kijkt ze naar het bruisende leven van haar jonge nicht, die haar overhaalt om Engelse les te nemen.

Haar Amerikaanse leraar John onderwijst niet alleen de taal, maar laat zijn Japanse studenten ook kennismaken met de Westerse cultuur. Met een pruik transformeert hij Setsuko in Lucy. Zijn onconventionele lesmethode heeft effect en Setsuko valt als een blok voor haar leraar. Wanneer John plotseling verdwijnt, gaat ze samen met haar zus naar hem op zoek. Zo belanden ze van Tokio in het zuiden van Californië. In een onbekende wereld van tattooshops en morsige motels worden familiebanden en oude rolpatronen getest, terwijl Setsuko de droom van Lucy in leven probeert te houden. Oh Lucy! is een bitterzoete komedie waarin de Japanse filmmaakster Atsuko Hirayanagi in treffende scènes de culturele verschillen tussen Oost en West schetst. De liefdevolle portrettering van haar personages en het ontroerende einde van de film maken van Oh Lucy een echte feelgood film.

Een zowel licht komisch als droevig vrouwenportret is het geworden, veel complexer dan je op het eerste gezicht zou denken.

Kevin Toma, de Volkskrant
Bekijk op IMDB