Novecento

Tickets:
Meer special Déjà Vu Klassiekerreeks

Novecento

Benardo Bertolucci - Italië/Frankrijk - 1976 - 317 minuten - taal: Italiaans - ondertiteling: Engels

Met inleiding van Charlie Cappetti.

Novecento is op zaterdag 15, 22 en 29 december volgereserveerd. Op vrijdag 4 januari is er daarom nog een voorstelling. Deel 1 begint om 10:30u. Om 13:30u. is er een pauze met (optioneel) een heerlijke Italiaanse lunch en om 14:15u. begint deel 2.

Dit overdonderende, ruim vijf uur durende epos van Bernardo Bertolucci is kortgeleden prachtig digitaal gerestaureerd. Bertolucci vertelt op grootse wijze over de Italiaanse (en Europese) geschiedenis van de twintigste eeuw, aan de hand van twee voorbestemde plattelandskinderen: de een arm en machteloos, de ander rijk en machtig. De kijker wordt meegesleurd langs twee wereldoorlogen, langs lief en heel veel leed, langs vriendschap en verraad. Met memorabele rollen van Robert de Niro, Gérard Depardieu, Burt Lancaster, Dominique Sanda, Donald Sutherland en vele anderen.

ITALIAANS DINEREN OP za. 15, 22 en 29 december – TUSSEN DEEL 1 EN 2 (VOL)
Tussen deel 1 en 2 kun je terecht in onze foyer op de 1e verdieping, voor de gelegenheid omgetoverd tot ‘Italiaans familierestaurant’. Focus | Eten + Drinken serveert hier speciaal voor de Novecento-bezoeker verse, Italiaanse gerechten in meerdere gangen. Natuurlijk zal een heerlijk dessert niet ontbreken! De Novecento-maaltijd kost slechts € 20,- (excl. drank en film).

ITALIAANSE Novecento lunch op vr. 4 januari: om 13:30 – TUSSEN DEEL 1 EN 2 (NOG PLEK)
– Focus | Eten + Drinken verzorgt een heerlijke lunch bestaande uit een kopje soep en twee Italiaans belegde broodjes,  inclusief koffie naar keuze + een glaasje biologische sap voor €17,50

RESERVEREN?
De plekken voor de speciale Novecento-dinertafel zijn helaas vol, maar natuurlijk kun je in de pauze ook beneden in ons café à la carte te eten. Voor de Italiaanse lunch op vrijdag 4 januari is nog voldoende plek! Reserveer snel een plekje via tel: 088 1900 600. Vergeet niet om ook ruim van tevoren (online of bij de kassa van Focus) kaarten voor de film te kopen!

PRIJZEN FILM
Film: €17,50 (F-pas €15,50 / Student/Scholier €14,00 / CJP € 16,50 / Cineville €0,00 wel reserveren door een mailtje te sturen naar info@focusarnhem.nl). Let op: reserveren voor de film is niet mogelijk, alleen online verkoop of aan de kassa van Focus (ruim van tevoren ivm de grote belangstelling).

MEER INSPIRATIE
In de aanloop naar de vertoning van Novecento organiseren we i.s.m. de Vereniging Vrienden Museum Arnhem (VVMA) de lezing CHIAROSCURO. Een inspirerende lezing door cultuurhistorica Sara Hoogveld over de relatie tussen het werk van cameraman Vittorio Storaro (die ook Novecento filmde) en de Italiaanse schilderkunst. Leuk als voorbereiding op de film! Bekijk het evenement hier