Nina Wu

Nina Wu

Midi Z - Taiwan - 2019 - 103 minuten - taal: Mandarijn - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • seks
  • angst
  • grof taalgebruik

"Later zal Nina Wu als de 'godmother' van een nieuw genre worden beschouwd. Des te meer reden om deze Taiwanese film direct te gaan zien."

NRC Handelsblad

"Nina Wu is een aantrekkelijke mix van genres, die de kijker vaak op het verkeerde been zet."

De Volkskrant

"Elegant en rijk gestileerd."

Trouw

Nina Wu is een stijlvol, compromisloos Taiwanees #metoo-drama met surrealistische elementen, naar een script en met een hoofdrol van de formidabele Wu Ke-xi.

Sinds ze acht jaar geleden naar Taipei kwam voor haar carrière als actrice, is Nina Wu alleen nog maar voor korte films en commercials gevraagd. Net als ze de moed wil opgeven, belt een producent om haar uit te nodigen voor een auditie. De regisseur is veeleisend en het script bevat expliciete seksscènes, maar de rol biedt kans op een doorbraak en Nina wil alles doen om hem te bemachtigen.

De film wordt een hit en Nina is van de ene op de andere dag een ster. Maar wanneer ze van de roem en aandacht wil genieten, vertonen zich scheurtjes in haar mentale gezondheid. Een mysterieuze vrouw verschijnt op onverwachte plaatsen en lijkt het op Nina gemunt te hebben, of is het haar verbeelding? Terwijl ze haar grip op de realiteit verliest, komt een onderdrukte herinnering naar de oppervlakte.

Bekijk op IMDB