Movies that Matter: Here We Are

Movies that Matter: Here We Are

Nir Bergman - Israel - 2020 - 94 minuten - taal: hebreeuws - ondertiteling: Nederlands
  • 6 jaar en ouder
  • angst

Te zien ihkv Movies that Matter on Tour, een landelijk film-en-debat-programma, waarin eens per maand een film wordt vertoond waarin een mensenrechtenkwestie aan de orde komt. Na de film is er een zaalgesprek!

Aharon zorgt voor zijn autistische, volwassen zoon Uri. Als Uri naar een tehuis moet, gaan vader en zoon ervandoor. Maar waarnaartoe? En wat hopen ze precies te vinden?

Uri en Aharon hebben een unieke verstandhouding. Aharon voedt Uri geduldig en liefdevol op. Maar Uri is inmiddels volwassen, en zijn moeder vindt het tijd dat hij naar een gespecialiseerd tehuis gaat. Uri wil niet. En Aharon ook niet. Als ze op weg zijn besluit Aharon niet naar het tehuis te gaan maar een trip door Israel te maken…

Here We Are is een prachtig verhaal over de worsteling van een toegewijde vader, en de moeilijke keuzes die komen kijken bij het zorgen voor iemand met een mentale beperking. Geregisseerd door Nir Bergman (een van de makers van In Therapy) en met bijzonder sterk acteerwerk van Shai Avivi als Aharon en vooral Noam Imber als Uri.

NAGESPREK

Na de vertoning van Here We Are is er een gesprek met Arnhemmers Jolande Bonzet en Pieter Fransen over hun volwassen zoon Jan-Peter die autisme heeft en ontzettend graag filmpjes maakt. Uiteraard gaan we er eentje bekijken en vertellen Jolande en Pieter wat dit voor hun zoon betekent. Aansluitend leest Rens de Vette een korte monoloog voor uit de voorstelling ‘Kantelpunt’ die hij samen met regisseur Nelleke Verweij heeft gemaakt. Een aangrijpende voorstelling (gemaakt in het kader van het wijkproject ‘Kunst met mekaar’) over hoe hij op late leeftijd de diagnose autisme kreeg. Wat voor hem een belangrijk moment was.

 

Bekijk op IMDB