Minding the Gap

Minding the Gap

Bing Liu - USA - 2019 - 93 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Fenomenaal en hartverscheurend portret van Bing, Zack en Keire, die hun beroerde thuissituaties ontvluchten en vrienden voor het leven worden op het lokale skatepark. Het leven lijkt één groot avontuur, maar met het opgroeien wordt alles anders.

'Ontroerende, diepgaande film met stof tot nadenken.'

NRC

'Prachtig portret van skateboarders.'

de Volkskrant

Ruim 12 jaar filmde Amerikaans grootste nieuwe filmtalent, Bing Liu, zichzelf en zijn twee beste vrienden en maakte een van de meest bijzondere, hoogst gewaardeerde en onvergetelijke coming-of age films ooit.

Bing, Zack en Keire, ontvluchten hun beroerde thuissituaties en worden vrienden voor het leven in het lokale skatepark. Keire heeft een aanstekelijke lach, Zack charisma en verrassend rake inzichten. Bing legt alles vast en is de enige die zijn highschool afmaakt. Hun leven lijkt in het begin één groot avontuur, waarin ze skatend over de straten van de eens zo welvarende stad Rockford, Illinois scheuren, maar later wordt alles anders…

De jongens worden van binnenuit gevolgd en zo wordt voelbaar wie ze zijn en wat hen beweegt. Bing stelt weinig vragen, maar als hij ze stelt dan raken ze feilloos de essentie. Minding the Gap weet daardoor dicht onder je huid te kruipen en overschrijdt grandioos de grens tussen fictie en non-fictie. Want ook al is het allemaal echt, de drie jongens ontroeren je als geliefde filmpersonages.

Bekijk op IMDB