Mijn leven is een circus (8+)

Tickets:
Meer special Focus Junior in de herfstvakantie

Mijn leven is een circus (8+)

Miryam Bouchard - Canada - 2021 - 100 minuten - taal: Nederlands
  • 6 jaar en ouder

Deze film draait tijdens het Focus Junior programma in de herfstvakantie!

Is het leuk als je vader clown is? Niet altijd, vindt Laura. Want nu ze twaalf is komen er grote veranderingen in haar leven. Wordt ze ook circusartiest, zoals haar vader graag wil, of gaat ze verder leren op een nieuwe school? Dat is haar eigen droom. Nu moet alleen haar vrijgevochten vader dat nog accepteren in deze ontroerende komedie.

Als de vader van Laura rondtrekt met zijn clownsact kondigt Laura hem altijd aan. Wordt dit ongebonden leven ook haar toekomst of droomt ze van iets anders? Laura’s lerares Patricia ziet hoe intelligent ze is en helpt haar op een goede privé-school te komen. Laura wil het graag, maar haar vader, non-conformist in hart en nieren, vindt het onzin.

Vrolijke clownsnummers, speelse details en onverwacht spektakel  fungeren als levendige aanzet voor meer serieuze zaken. Het gegeven dat iemand vaak anders is dan op het eerste gezicht lijkt komt meermalen terug. Zo blijkt de ogenschijnlijk cynische Patricia in werkelijkheid een aardige vrouw, die Laura bij haar eerste menstruatie snel een maandverbandje toestopt. Maar het is vooral de vader-dochterrelatie die maakt dat deze komedie ook een ontroerende coming-of-age is. En let op de stug zwijgende sidekick Mandiep. Heel vrij geïnspireerd op ware gebeurtenissen.