Matthias et Maxime

Matthias et Maxime

Xavier Dolan - Canada - 2020 - 119 minuten - taal: Frans - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • seks
  • grof taalgebruik

Matthias & Maxime is een overtuigend portret van een twintigersvriendschap en het dertigersdilemma. De film is geschreven en geregisseerd door Xavier Dolan (J’ai tué ma mère, Mommy), die daarnaast ook een hoofdrol vertolkt.

De vrienden Matthias en Maxime worden, zonder er over na te denken of aangetrokken te zijn tot mannen, verliefd op elkaar. Het was gewoon een spelletje. Acteren. Tijdens een feestje worden Matthias en Maxime geronseld om te acteren in de korte artfilm van het jongere zusje van een andere vriend – een vingeroefening voor de filmschool. Pas als ze hebben toegestemd, blijkt er een addertje onder het gras: de twee moeten zoenen.

Voor allebei de laat-twintigers, toch al zoekend naar hun plek in de wereld, haalt dit spel onverwachte en serieuze gevoelens boven, waar ze zich geen raad mee weten. Matthias twijfelt over zijn gekozen pad, serieuze baan en stabiele relatie, terwijl Maxime (gespeeld door regisseur Xavier Dolan zelf) zich stort op zijn aanstaande vertrek naar Australië, de geijkte uitvlucht voor hen die zichzelf willen vinden.

Piclfilms van Focus Arnhem

Bekijk op IMDB