Masterclass Anime + film Promare (gratis!)

Masterclass Anime + film Promare (gratis!)

Hiroyuki Imaishi - Japan - 2020 - 111 minuten - taal: Japans - ondertiteling: Nederlands
  • 6 jaar en ouder
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

In samenwerking met tekenkunstfestival The Big Draw Arnhem (16 t/m 19 sept 2021) organiseert Focus op za 18 sept om 16:00 een GRATIS toegankelijke anime-masterclass met Maarten van Gageldonk, curator van het fantastische animatiefestival Kaboom! Aansluitend een voorstelling van de animefilm Promare. Bestel tijdig online je (gratis) tickets, om zeker te zijn van een plek!

Anime is niet meer weg te denken uit de moderne film: naast de populaire films van bijvoorbeeld Studio Ghibli, investeren ook grote platforms als Netflix tegenwoordig in animefilms. Maarten van Gageldonk, Head of Program van Kaboom Animation Festival, bespreekt aan de hand van fragmenten waar anime vandaan komt en welke kenmerken dit genre karakteriseren. De workshop wordt gevolgd door een vertoning van Promare.

“The film is nearly two hours long and passes in what feels like 45 seconds. It is wildly entertaining and blaringly ridiculous, and I want to watch it every night for a week.” – Daily Telegraph.

FILMBESCHRIJVING

Promare is een zinderend, grandioos en spectaculair vormgegeven sci-fi actie-avontuur van de maker van Kill la Kill en Gurren Lagann en studio Trigger (Little Witch Academia). Waarin de altijd halfnaakte brandweerman Galo Thymos, “the world’s number one firefighting idiot” het opneemt tegen frenemy Lio Fotia, de jonge leider van Mad Burnish, de rebelse outcasts met pyro-kinetische krachten. Dertig jaar geleden bleken sommige mensen ineens spontaan te kunnen ontvlammen. Met als gevolg dat het grootste deel van de aarde verwoest werd in een enorme wereldbrand. Nu zijn er speciale brandweerkorpsen om de spontane branden te blussen. Maar ook zijn er de Freeze Forces, die Gestapo-stijl de rebelse mutanten oppakken en gevangen zetten. Een burgeroorlog dreigt en Galo Thymos ontdekt dat er meer aan de hand is dan zijn burgemeester Kray Foresight hem vertelt.

De wildste en meest innovatieve anime-regisseur van zijn generatie, Hiroyuki Imaishi levert met Promare zijn meesterproef af. De mix van kleurrijke, oogverblindende beelden, uitbundige actie en zelfbewust geklets is bedwelmend; een hypnotische tornado van heldere geometrische patronen, pastelkleurige vlammen en duizelingwekkende opnames van een ‘electric neon’ landschap. Een film zoals je nog nooit eerder gezien hebt.

Over THE BIG DRAW

In het jaar 2000 startte in Londen de stichting The Campaign for Drawing met een nieuw evenement The Big Draw. The Big Draw is een internationaal teken evenement dat jaarlijks in de maand oktober, wereldwijd in vele grote steden plaats vindt. De hele stad wordt gevraagd en uitgedaagd om te tekenen.

The Big Draw Nijmegen organiseert voor het tweede jaar The Big Draw Gelderland en Arnhem is een van de zes steden die in 2021 meedoen. The Big Draw Arnhem worden er verschillende tekenprogramma’s opgezet in de stad. Dit zijn programma’s om aan mee te doen in de vorm van workshops of programma’s om naar te kijken. We organiseren dit samen met lokale culturele instellingen, scholen, zorginstellingen, winkels en horecagelegenheden.

Meer informatie over THE BIG DRAW vind je hier.