Marionette

Marionette

Elbert van Stien - 2020 - 112 minuten - taal: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • grof taalgebruik

Marionette - Focus ArnhemHet Nederlands Film Festival komt dit jaar vanuit Utrecht naar Focus! Voor het ultieme festivalgevoel, maar dan lekker dichtbij. In samenwerking met het NFF vertonen we, van 25 september t/m 1 oktober, iedere avond een festivalpremière, die tegelijk met de première op het NFF plaatsvindt.

Marionette is te zien op dinsdag 29 september om 19:00. KLIK HIER voor het hele programma.

De Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter (Thekla Reuten) verhuist naar Schotland om een nieuw leven te beginnen.

Na de tragische dood van haar man verhuist de Amerikaanse kinderpsychiater Marianne Winter naar Schotland. Een van haar nieuwe patiënten is de tienjarige Manny, een gesloten en geheimzinnige jongen die tekeningen maakt van traumatische gebeurtenissen en beweert dat hij haar toekomst kan sturen. Al snel beginnen Manny’s tekeningen verontrustende details over Marianne’s toekomst te weerspiegelen.

Manny speelt ‘mind games’ met zijn psychiater en suggereert dat er een pistool in Mariannes la ligt, maar ‘alleen als je kijkt’. Als Marianne kijkt ligt het pistool er daadwerkelijk… Kan Manny inderdaad de werkelijkheid controleren? Kan hij de toekomst beïnvloeden of ziet hij alleen de toekomst? Als Marianne ontdekt dat haar voorganger Dr McVittie (Peter Mullan) een morbide obsessie voor Manny had ontwikkeld, verliest Marianne langzaam maar zeker haar grip op de realiteit die haar leven zal laten ontsporen.

Bekijk op IMDB