Lucian Freud – A Self Portrait

Lucian Freud – A Self Portrait

David Bickerstaff - GB - 2020 - 80 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Deze film maakt deel uit van ons Arts in Cinema-programma; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Bekijk HIER het volledige programma.

Voor het eerst in de geschiedenis brengt de Royal Academy of Arts in London, in samenwerking met het Museum of Fine Arts in Boston, de zelfportretten van Lucian Freud samen.

De tentoonstelling toont meer dan 50 schilderijen, prenten en tekeningen waarin de moderne meester van Britse kunst zijn blik op zichzelf heeft gevestigd.

Lucian Freud, een van de beroemdste schilders van onze tijd, is een van de weinige 20e-eeuwse kunstenaars die zichzelf met zo’n consistentie portretteerden. Zijn zelfportretten geven gedurende bijna zeven decennia een fascinerend inzicht in zijn psyche en ontwikkeling als schilder, van zijn eerste portret in 1939 tot het laatste, dat 64 jaar later werd gemaakt. Al met al vertegenwoordigen ze een opwindend onderzoek naar de dynamiek van veroudering en het proces van zelfexpressie.