Lady Bird

Lady Bird

Greta Gerwig - USA - 94 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • drugs en/of alcoholgebruik
  • seks
  • grof taalgebruik

Met dit ijzersterke regiedebuut doet regisseur, actrice en scenarist Greta Gerwig de harten van zowel de filmcritici als het publiek smelten. Het is een hilarisch en ontroerend portret van de rebelse puber Christine (toptalent Saoirse Ronan), alias Lady Bird, die zich fel afzet tegen de wereld om haar heen en in het bijzonder haar moeder.

Christine ‘Lady Bird’ McPherson (Saoirse Ronan, Brooklyn, Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf, The Big Bang Theory), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader zijn baan is kwijt geraakt.

Lady Bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002, tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties en idealen die ons vormen en de schoonheid van de plaats waar je je thuis voelt. Met o.a. Lucas Hedges (Manchester by the Sea), Beanie Feldstein (Bad Neighbours 2) en Timothée Chalamet (Call Me By Your Name).

"Een unieke traktatie."

Volkskrant

"Conflict tussen moeder en dochter in talloze kleine nuances."

NRC

"Heerlijk en eerlijk coming of age-drama."

VPRO Cinema
Bekijk op IMDB