La Vérité

Tickets:
Meer

La Vérité

Hirokazu Kore-eda - Frankrijk - 2019 - 106 minuten - taal: Frans, Engels - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

Catherine Deneuve en Juliette Binoche schitteren in dit drama over familie, oud zeer en het grote spektakel van het leven.

'De samenwerking tussen Deneuve en Binoche levert een mooi, genuanceerd duet op'

de Volkskrant

Het Franse filmicoon Fabienne (Catherine Deneuve) wordt door iedereen in haar omgeving op handen gedragen. Voor de uitbreng van haar memoires keert haar dochter Lumir (Juliette Binoche) met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs. Het is voor Lumir geen verrassing dat alles in haar ouderlijk huis nog altijd om haar moeder draait. Vol verbazing leest ze de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hier over heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject.

De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid eindelijk boven tafel komt.

Piclfilms van Focus Arnhem

'La Vérité is meer dan een confrontatie tussen een moeder en dochter. De film geeft ook inzicht in de psyche van een ster die denkt alles en iedereen naar haar hand te kunnen zetten.'

Algemeen Dagblad
Bekijk op IMDB