La Meglio Gioventù

La Meglio Gioventù

Marco Tullio Giordana - Italië - 2003 - 366 minuten - taal: Italiaans - ondertiteling: Nederlands
  • 6 jaar en ouder
  • angst
  • geweld

Epische familiekroniek tegen de achtergrond van de Italiaanse geschiedenis, van midden jaren zestig tot net na de eeuwwisseling. Slechts enkele keren te zien in onze déjà vu klassiekerreeks.

Nicola en Matteo zijn twee broers die aanvankelijk dezelfde dromen, boeken en vriendschappen delen. Wanneer ze Giorgia ontmoeten, een jong meisje met psychische stoornissen, neemt hun toekomst noodgedwongen een andere wending. Nicola besluit psychiater te worden, Matteo geeft zijn studie op en meldt zich aan bij de politie.

De kleine en grote drama’s uit het leven van Mateo, Nicola en hun familie lopen parallel met gebeurtenissen die de recente Italiaanse geschiedenis tekenden: de overstroming van Firenze, het gevecht tegen de Siciliaanse maffia, de grote voetbalwedstrijden van de Italiaanse nationale ploeg, de studentenprotesten en het terrorisme van de Rode Brigades.

Regisseur Marco Tullio Giordana (Milaan, 1950) werd buiten Italië bekend met het veelgeprezen The Hundred Steps (2000). Eerder schreef en regisseerde hij onder andere Pasolini, un delitto italiano (1995).

PAUZE
Om 14:00 uur is er een lunchpauze van een uur; deel 2 start om 15:00 uur weer.