Kolonie in bewegend beeld i.s.m. Bronbeek en ArtEZ

Kolonie in bewegend beeld i.s.m. Bronbeek en ArtEZ

Museum Bronbeek & ArtEZ - 90 minuten

Museum Bronbeek, Focus Filmtheater Arnhem en ArtEZ Hogeschool voor de kunsten slaan de handen ineen voor een bijzondere samenwerking: de muzikale filmavond ‘Kolonie in bewegend beeld’ op 24 oktober in Focus.

Museum Bronbeek verzamelt en presenteert voorwerpen en kennis uit het koloniaal-militair verleden van Nederland, met een focus op voormalig Nederlands-Indië en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger. Voor deze filmavond selecteerde Bronbeek een aantal bijzondere films en filmfragmenten uit zijn rijke collectie. Hans van den Akker, conservator van het museum, licht de getoonde beelden toe. Bijzonder is de muzikale begeleiding, die studenten van ArtEZ speciaal bij deze veelal zwijgende historische films componeerden en live ten gehore zullen brengen. Mis deze bijzondere samenwerking niet!

Het programma omvat drie thema’s:

Het dagelijks leven
Het dagelijks leven in de kolonie vanuit het perspectief van witte mensen in de kolonie in vooral de jaren 1930: mensen rond en in hun huis, familie-uitjes naar het strand, de natuur, huisdieren, stadsbeelden, verkeer, mensen in het zwembad, op weg naar en op kantoor.

Het militaire leven
Het militaire leven in de kolonie vanuit het perspectief van de militairen die er actief waren in vooral de jaren 1930-‘40: militaire parades en optochten, militairen op patrouille en in hun kamp, officiële militaire voorlichting en instructiefilms.

Leven op Bronbeek
Het dagelijkse leven op Bronbeek: de bewoners, het personeel, hoe dit er door de tijd heen uit zag, interviews met bewoners over heden en verleden.

Tickets: € 11,00 / student/scholier € 5,00. Bij de prijs is een drankje inbegrepen.