Je kunt het dak op: Knives Out

Je kunt het dak op: Knives Out

Rian Johnson - VS - 2019 - 130 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • grof taalgebruik

Deze film is te zien in het kader van het programma Je kunt het dak op. Knives Out is de keuze van Oscar Lawson en op donderdag 25 augustus om 21:15 te zien.

‘Een lekkere film […] een whodunnit met een sterrencast, een beetje alsof je een avondje met al je favoriete ooms en tantes Cluedo zit te spelen.’

NRC

‘Een heerlijke achtbaanrit die de ene plotwending op de andere stapelt.’

De Filmkrant

Een luchtig en modern moordmysterie waarbij iedereen een verdachte kan zijn.

Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken.

Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen.

‘Een traktatie.’

de Volkskrant

JE KUNT HET DAK OP… MET: OSCAR

In het openluchtprogramma van deze zomer laten we een aantal avonden vrij voor het programmaonderdeel ‘Je kunt het dak op!’, waarvoor bezoekers zelf films mogen aandragen. Oscar koos voor Knives Out.

Oscar over zijn keuze
‘Ik houd heel erg van Murder Mysteries, en dit is mijn favoriet! Het plot zit zo goed in elkaar en de manier waarop informatie gegeven wordt aan de kijker is echt amazing.’