Kijk Ons – Kom hier dat ik u kus

Kijk Ons – Kom hier dat ik u kus

Sabine Lubber Bakker, Niels van Koevorden - Nederland - 2019 - 100 minuten - taal: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst

Na afloop van de film is er een zaalgesprek met Jeroen Beker*, producent van de film. Hij produceerde maar liefst 90 lange en korte films, waaronder filmhits als Zwartboek, De Poolse bruid en Griet op de Beecks vorige verfilming Vele hemels boven de zevende.

Op 4 december presenteert Kijk Ons in 27 filmtheaters door het hele land de voorpremière van Kom hier dat ik u kus, het speelfilmdebuut van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden naar de bestseller van Griet Op de Beeck. Inclusief (digitaal) interview met de makers!

Kom hier dat ik u kus gaat over Mona, die al van jongs af aan leert te ‘pleasen’ – ook al moet ze daarvoor zelf (te) veel incasseren van de mensen om haar heen. Maar als ze volwassen is, beseft ze dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf gelukkig te kunnen zijn.

'De film gaat ook over hoe tijd verstrijkt en hoe dit de verhoudingen in families juist vergroot in plaats van uitbalanceert. Ieders verleden is onontkoombaar, tijd heelt niet alle wonden.'

aldus de regisseurs

Het scenario is gebaseerd op de bestseller van Vlaamse auteur Griet Op de Beeck. De hoofdrollen worden gespeeld door een Vlaamse cast met o.a. Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir en Tanya Zabarylo, die in de rol van hoofdpersonage Mona kruipt. De film won op het Nederlands Film Festival dit jaar de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek.

*TE GAST: JEROEN BEKER
Na afloop is er een zaalgesprek met filmproducent Jeroen Beker. Jeroen Beker (1966, Hilversum) studeerde in 1990 af als leraar Geschiedenis en Aardrijkskunde. Stond nooit voor de klas maar werd medeoprichter van de reeks televisiefilms LolaMovioLa bij de VPRO. Daar leerde hij produceren. In 1995 werd hij medeoprichter van Motel Film en ging speelfilms produceren. Met De Poolse bruid won hij de Publieksprijs op het IFFR en belandde hij gelijk in Hollywood bij de Golden Globes.

Beker heeft meer dan 90 lange en korte films geproduceerd of gecoproduceerd. Door hem geproduceerde films gingen in première op alle grote festivals van de wereld o.a. in Cannes, Berlijn, Locarno, Rotterdam, Venetië, Toronto. Hij won 4 keer een Gouden Kalf voor Beste Speelfilm. Zwartboek (2006) , Alles is liefde (2008), Joy (2010) en Paradise Suite (2016) . Andere highlights zijn verder In Oranje (2004), De Helaasheid der dingen (2009), Alleen Maar Nette Mensen (2012) en Vele Hemels boven de zevende (2017).

Na omzwervingen via IDTV, Caviar en Submarine Film heeft Jeroen Beker nu weer zijn eigen produktiehuis Bastide Films. Daarmee werkt hij nu o.a. aan de verfilming van De Omweg (naar het boek van Gerbrand Bakker) en met regisseur Rudolf van den Berg aan een film over de 17e eeuwse filosoof Spinoza.

OVER KIJK ONS
Kijk Ons, het nieuwe label voor artistieke films van eigen bodem, organiseert in samenwerking met de NFO theaters speciale voorpremières van nieuwe Nederlandse artistieke films in filmtheaters door het hele land.

Bekijk op IMDB