Kapsalon Romy (8+)

Kapsalon Romy (8+)

Mischa Kamp - Nederland - 2019 - 92 minuten - taal: Nederlands
  • alle leeftijden

Deze film is in de herfstvakantie te zien, we vertonen dan speciaal voor de kinderen extra veel films. Daarnaast is het kinderfestival Cinekid on Tour bij Focus! Klik hier voor het hele programma.

Winnaar van maar liefst vier Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste Actrice en Beste Regie! Te zien in de herfstvakantie, op di 20 en za 24 oktober om 14:15.

"Dementie zonder dat het zwaar wordt."

NRC Handelsblad

"Een slimme familiefilm met een positieve insteek over het accepteren van hulp.”

Het Parool

Leuke familiefilm, gebaseerd op het boek van Tamara Bos. Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy als haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) gaat werken.

Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken.

Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan. Van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas.

Bekijk op IMDB