Je kunt het dak op: Us

Je kunt het dak op: Us

Jordan Peele - VS, CN, JP - 2019 - 117 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

Deze film is te zien in het kader van het programma Je kunt het dak op. Us is de keuze van Rosan en is op vrijdag 6 augustus te zien in de openlucht. Zie hieronder voor een korte toelichting!

Een nieuwe nachtmerrie van Oscarwinnend regisseur Jordan Peele (Get Out). De rust van een familie wordt bruut verstoord wanneer ze bezoek krijgen van een groep onuitgenodigde gasten die wel heel erg op hun lijken. Zoals je weet, “we are our own worst enemy”.

Een moeder (Lupita Nyong’o) en een vader (Winston Duke) nemen hun kinderen mee naar hun strandhuisje om samen met wat vrienden wat tijd door te brengen. Wanneer de avond valt, krijgen ze bezoek van een groep onuitgenodigde gasten. De sereniteit die heerste verandert al snel in een hoop spanning en chaos.

JE KUNT HET DAK OP… MET ROSAN 

In het openluchtprogramma van deze zomer laten we een aantal avonden vrij voor het programmaonderdeel ‘Je kunt het dak op!’, waarvoor jij zelf films mag aandragen. Rosan en haar vriend Aarón wisten niet hoe snel ze moest reageren. ‘Deze kans laten we natuurlijk niet voorbij gaan!’ Op vrijdag 6 augustus is Rosan’s keuze Us te zien op het dak van Focus. Voorafgaand aan de voorstelling leidt ze de film zelf kort in.

Over Rosan

‘Ik ben Rosan (27j) en mijn vriend en ik gaan samen met onze CineVillepas nogal vaak naar de film (in Focus natuurlijk). Voor mij is film een perfect medium waarmee je je eventjes in de belevingswereld van de ander kan onderdompelen. Het laat zien dat iets nieuws leren of je blik verruimen soms ook gewoon leuk kan zijn. Zo ook bij de film Us. De manier waarop Jordan Peele een film maakt die zowel dient als waarschuwing waar we als maatschappij op af stevenen als we geen actie ondernemen, maar tegelijkertijd ook gewoon een hele leuke (en enge!) film is om te ervaren, zou een voorbeeld voor filmmakers overal moeten zijn. Meer van dat aub!’

Bekijk op IMDB