Je kunt het dak op: Sorry We Missed You

Je kunt het dak op: Sorry We Missed You

Ken Loach - GB - 101 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Deze film is te zien in het kader van het programma Je kunt het dak op. Sorry We Missed You is de keuze van bezoeker Harm en op zaterdag 3 september om 21:15 te zien.

Sorry We Missed You vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland.

Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Sorry We Missed You is na een omvangrijk oeuvre de laatste film van de Britse regisseur Ken Loach. Hij won in zijn carrière twee keer de prestigieuze Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes: in 2006 voor het oorlogsdrama The Wind that Shakes the Barley en in 2016 voor het door publiek omarmde I, Daniel Blake. Sorry We Missed You werd eveneens geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes.

JE KUNT HET DAK OP… MET: HARM

In het openluchtprogramma van deze zomer laten we een aantal avonden vrij voor het programmaonderdeel ‘Je kunt het dak op!’, waarvoor bezoekers zelf films mogen aandragen. Harm koos voor Sorry We Missed You.

Harm over zijn keuze
‘Een nog steeds zeer actuele film over de huidige tijdsgeest van consumeren. We willen alles snel (liefst volgende werkdag, maar tegenwoordig met flitskoeriers ook binnen enkele minuten) geleverd krijgen. Wij hebben het druk en middels pakketbezorging scheelt het ons tijd om de winkel weer in te gaan.

We bestellen pakketten en wat ons niet bevalt brengen we net zo makkelijk weer terug. Welke gevolgen dit heeft voor de pakketdiensten/ – bezorgers, die vaak als zzp-er werken en dus rijden voor eigen risico, kijken we niet naar. Zolang we maar tijdig ons pakketje hebben. Deze film brengt de waanzin van het pakketje op tijd geleverd willen krijgen op een zeer rauwe manier in beeld. Zeer goed en realistisch in beeld gebracht, zonder overdrijvingen en met een triest toekomstbeeld. Een echte Ken Loach maatschappijkritische film in lijn met zijn vorige film I, Daniel Blake (2016).

Ik denk dat dit een film is die iedereen moet zien. Met name om een beter beeld te krijgen en ons meer bewust te laten worden van ons consumeergedrag.’