Il Buco

Tickets:
Meer

Il Buco

Michelangelo Frammartino - Italië - 2021 - 93 minuten - taal: Italiaans - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

'Het magistrale Il buco is ontzettend spannend en toch machtig kalm.'

de Volkskrant

'Magnifiek bewegend prentenboek.'

VPRO Cinema

Met Il Buco herschept regisseur Michelangelo Frammartino (Le Quattro Volte) op meesterlijke wijze een expeditie naar het binnenste van de aarde, waar de tijd stilstaat en mens en natuur samenvloeien. Het levert een unieke bioscoopervaring op, waarmee hij een visuele hommage brengt aan het prachtige Calabrische landschap.

In 1961 maakt een groep onverschrokken wetenschappers een expeditie naar de ongerepte Italiaanse regio Calabrië. Verborgen in het Pollino-gebergte ligt een nog niet in kaart gebrachte grot. Voor het eerst verkennen zij de bodem van de maar liefst zevenhonderd meter diepe Abisso del Bifurto. Gadegeslagen door een oude schaapherder zakken de speleologen langzaam de donkerte in. Waar de herder de omgeving op zijn duimpje kent, tasten zij letterlijk in het duister. Door steentjes en brandend papier naar beneden te gooien, proberen ze te zien en horen hoe diep de afgrond is.

Il Buco ging in première op het Filmfestival van Venetië, waar de mystieke schoonheid van de film bekroond werd met de Juryprijs.

Bekijk op IMDB