How to Have Sex

How to Have Sex

Molly Manning Walker - GB - 2023 - 91 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 14 jaar en ouder
  • drugs en/of alcoholgebruik
  • seks
  • grof taalgebruik

'Doet precies wat het moet doen'

de Volkskrant

'Mia McKenna-Bruce is fantastisch'

VPRO-Cinema

Op vrijdag 8 maart om 21:30 te zien i.h.k.v. Internationale Vrouwendag. Een speciaal avondprogramma met films van en over vrouwen.

Dit energieke coming-of-age debuut lijkt een combi van Spring Breakers van Harmony Korine en het recentere Aftersun van Charlotte Wells.

‘Best! Holiday! Ever!’ Na een ellendig lang schooljaar en in post-examen extase, arriveren drie zestienjarige besties op Kreta. Gepakt en gezakt met flashy outfits en geurige zonnecrème gaan de vriendinnen in een gemassificeerd resortstadje op zoek naar ervaringen om hun reuzenhonger te stillen naar wat (een onbezorgde versie van) volwassen zijn moet voorstellen. De hostiliteit loert echter in de tegenoverliggende hotelkamer, wanneer één van de gasten roekeloos de grenzen van Tara (Mia McKenna-Bruce) overschrijdt.

Debuterend cineast en gevestigd cinematograaf Molly Manning Walker baseerde zich op herinneringen aan vakanties uit haar jeugd om ons dit straffe, maar (jammer genoeg vaak) pijnlijk herkenbare verhaal te brengen waarmee ze de prijs voor jong talent won in Cannes. We kunnen nu eenmaal nooit genoeg leren over seks en, belangrijker nog, onze verantwoordelijkheden tegenover elkaar.

Bekijk op IMDB