Hors Normes

Hors Normes

Olivier Nakache - Frankrijk - 2019 - 114 minuten - taal: Frans - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst
  • grof taalgebruik

"Prachtig gespeeld... Aanstekelijk feelgoodverhaal."

VPRO

Nieuwe feelgoodfilm van de makers van Intouchables over twee vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen.

"Klein geluk in een persoonlijke feelgoodfilm... Een krachtige aanklacht... Een van Vincent Cassels beste rollen."

Trouw

De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb en gaat over Bruno (Cassel), die al meer dan 20 jaar een opvang runt voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Kateb) leidt jongeren uit probleemwijken op tot begeleiders van de kinderen en tijdens dat traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart.

Regisseurs Toledano en Nakache zijn bekend door hun succesfilms Intouchables, Samba en C’est la vie. Hun nieuwste film, Hors Normes (The Specials), is de meest persoonlijke tot nu toe. Vier jaar geleden maakten de regisseurs een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is deze oprechte film, met een inspirerende boodschap.

Bekijk op IMDB