Home Alone

Home Alone

Chris Columbus - VS - 1990 - 103 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 6 jaar en ouder
  • angst
  • geweld

Deze film is op Tweede Kerstdag (zo 26 dec) te combineren met een heerlijk Kerstontbijt bij Focus I Eten + Drinken. Klik hier voor alle info!

De komische kerstklassieker Home Alone is tijdens de Kerstdagen te zien in Focus! De achtjarige Kevin McAllister (Macaulay Culkin) wordt tijdens de feestdagen per ongeluk thuis achtergelaten en heeft plotseling het rijk alleen.

Aan de vooravond van een kerstvakantie in Parijs heeft de jonge Kevin McAllister schoon genoeg van zijn familie. Hij wenst het ouderlijk huis voor zich alleen te hebben. De volgende ochtend komt zijn wens zowaar uit als zijn familie hem in alle chaos vergeet mee te nemen naar het vliegveld…

Telefonisch onbereikbaar door een storing lijkt Kevin een onbezorgde vakantie tegemoet te gaan. Hij heeft alleen niet op twee inbrekers (Joe Pesci en Daniel Stern) gerekend. Een kat-en-muisspel volgt, waarbij Kevin allerlei trucjes moet bedenken om ze buiten de deur te houden.

John Hughes, maker van de jaren-tachtigklassiekers The Breakfast Club (1985) en Ferris Bueller’s Day Off (1986), schreef het scenario van de familiefilm Home Alone. Het was een enorme kaskraker en lanceerde de acteercarrière van kindsterretje Macaulay Culkin, de oudste uit een heel nest van jonge acteurs.