Herr Bachmann und seine klasse

Herr Bachmann und seine klasse

Maria Speth - Duitsland - 2021 - 217 minuten minuten - taal: Duits - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

'De anti-autoritaire Herr Bachmann is de held van een meesterlijke documentaire.'

De Volkskrant

'Bij Herr Bachmann is leren pret.'

NRC

'Een van de meest indrukwekkende films van het jaar.'

De Filmkrant

    Hartverwarmende en inspirerende documentaire over de onconventionele leraar Dieter Bachmann, zo’n docent die je zelf had willen hebben! Op een onorthodoxe manier probeert hij om zijn leerlingen, een groep tieners van allerlei nationaliteiten, zich thuis te laten voelen in de Duitsland en biedt hij hen zicht op een betere toekomst. Winnaar van de publieksprijs en Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn. Lange film met pauze!

    Hun moedertaal is Bulgaars, Russisch, Arabisch of Turks. Ze hangen de meest uiteenlopende religies aan, of geen enkele, maar ze hebben meer met elkaar gemeen dan op het eerste gezicht lijkt. Het zijn de tieners die Dieter Bachmann in zijn klas heeft in Stadtallendorf, een stadje van zo’n 20.000 inwoners in de Duitse deelstaat Hessen.

    De onconventionele onderwijzer doet véél meer dan de leerlingen leerstof bijbrengen. Hij creëert een vertrouwensband met de jongeren, maar ook tussen hen onderling. Hij toont hen hoe ze een betere toekomst kunnen opbouwen, brengt ze discipline bij en is voor velen een derde ouder. En hij maakt muziek, veel muziek. Zelfs tijdens de les wiskunde. Regisseur Maria Speth neemt haar tijd om deze inspirerende docent te portretteren, maar ondanks de lengte van meer dan drieënhalf uur verveelt deze documentaire geen seconde!

    Bekijk op IMDB