Here We Are

Here We Are

Nir Bergman - Israël - 2020 - 95 minuten - taal: Hebreeuws - ondertiteling: Nederlands
  • 9 jaar en ouder
  • angst

'Een subtiel en empathisch drama dat afrekent met de clichés over autisme.'

De Volkskrant

'Een prachtig drama, met zeer realistisch acteerwerk en een subtiel scenario.'

VPRO Cinema

'Vader Aharon en autistische zoon Uri ondernemen een fietstocht in het fijnzinnige ‘Here We Are’, dat nergens vervalt in stereotypen.'

NRC

Here We Are is een prachtig verhaal over de worsteling van een toegewijde vader, en de moeilijke keuzes die komen kijken bij het zorgen voor iemand met een mentale beperking. Geregisseerd door Nir Bergman (een van de makers van In Therapy) en met bijzonder sterk acteerwerk van Shai Avivi als Aharon en vooral Noam Imber als Uri.

De gescheiden vijftiger Aharon is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon. Samen leiden ze een harmonisch leven, ver van de boze buitenwereld. Uri is echter bijna volwassen en zijn moeder vindt dat het tijd is dat hij begeleid gaat wonen om onafhankelijker te leren leven. Aharon gelooft niet dat een ander zijn zoon beter zal begrijpen en wil zelf zijn fulltime voogd blijven.

Onder toenemende druk van zijn ex-vrouw en een maatschappelijk werker stemt hij uiteindelijk toch in. Op weg naar het instituut krijgt Uri echter een driftbui, waardoor Aharon besluit er samen vandoor te gaan. Uri is immers duidelijk nog niet klaar voor een scheiding. Of is het Aharon die zijn zoon niet kan loslaten? Shai Avivi en Noam Imber vertolken de hoofdrollen in Here We Are, een pakkende en hartverwarmende tragikomedie van de Israëlische regisseur Nir Bergman over een vader-zoon relatie, ouder worden en leren loslaten.

Bekijk op IMDB