Grace Jones: Bloodlight and Bami

Grace Jones: Bloodlight and Bami

Sophie Fiennes - GB - 2017 - 115 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden
  • grof taalgebruik

Groter dan het leven, wild, uitdagend en androgyn, maar ook model, pop-icoon en actrice – Grace Jones is het allemaal! Met ‘Nightclubbing’ en ‘Slave to the Rhythm’ in de jaren tachtig sloeg ze een brug tussen disco en new wave en verzoende aldus water en vuur.

"Zeldzaam onverbloemd menselijk en intiem portret van Grace Jones. (...) Zo maak je een goede popsterren docuimentaire."

Volkskrant

Maar deze onwereldse zangeres is ook dochter, moeder, zus en zelfs grootmoeder. Sophie Fiennes volgde Grace Jones een aantal jaren, waarin Grace zich volledig openstelde. Ze neemt ons mee naar Jamaica waar we kennismaken met haar familie en de achtergrond van haar traumatische jeugd wordt onthuld. We zien haar in Parijs op een fotoshoot met de beroemde fotograaf (en toenmalige partner en vader van haar zoon) Jean-Paul Goude en tijdens een spectaculair optreden in 2016 in Dublin waar ze iconische hits vertolkt als Slave To The Rhythm, Pull Up To The Bumper, Nipple To The Bottle en meer recente stukken als Williams’ Blood en Hurricane en covers als Love Is The Drug.

“Bloodlight’ is het rode studiolampje wat aangaat als een artiest aan het opnemen en ‘Bami’ is Jamaicaans brood, de basis van de dagelijkse voeding. Grace Jones: Bloodlight and Bami vlecht het publieke en privé leven van Grace Jones samen, in een uniek portret wat alle facetten van haar leven toont: de zigeuner, de artiest en feestende hedonist, de warme en grappige vrouw en moeder met het felle en vasthoudende zakentalent. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kennen.

"De privémomenten contrasteren mooi met de krachtige liveoptredens."

VPRO Cinema

"De theatrale nummers geven alle ruimte om te laten zien wat voor charismatische verschijning Grace Jones nog steeds is."

NRC

"Spetterend en intiem!"

Filmkrant
Bekijk op IMDB