Gordon & Paddy (4+)

Gordon & Paddy (4+)

Linda Hambäck - Zweden - 2017 - 62 minuten - taal: Nederlands
  • alle leeftijden

De pad ‘inspecteur Gordon’ bemant een klein politiebureau in het grote Dierenbos. Gordon leidt een rustig bestaan, optreden van de politie is maar zelden nodig in het vreedzame Dierenbos.

Wel doen allerlei verhalen over een gevaarlijke vos de ronde. Geen dier gaat in het donker op pad en hun kinderen mogen nooit alleen buiten spelen. Hoewel de vos zich al in geen jaren heeft laten zien, zijn de verhalen steeds gruwelijker geworden. Op een avond, terwijl de sneeuw neerdwarrelt, krijgt Gordon bezoek van een eekhoorn. Er is iets verschrikkelijks gebeurd. Iemand heeft zijn volledige voorraad noten gestolen. Hoe moet hij nu de winter doorkomen? Inspecteur Gordon vermoedt dat de vos bij de diefstal betrokken is.

Tijdens het onderzoek ontmoet Gordon een slimme muis. Ze heeft geen naam, geen huis en geen werk. Gordon noemt haar Paddy en stelt haar aan als zijn assistent. Gordon en Paddy vormen een excellent team. Paddy leert snel en samen lossen ze de zaak van de verdwenen noten op. Gordon besluit om Paddy als zijn opvolger te benoemen, zodat hij met pensioen kan gaan. Paddy is nauwelijks geïnstalleerd of een nieuwe zaak kondigt zich aan…

Bekijk op IMDB