Go Short: Gelders Kort 3 – Oost West

Go Short: Gelders Kort 3 – Oost West

diverse makers - 2021 - 120 minuten

Dit programma is onderdeel van filmfestival Go Short Arnhem, dat van 9 t/m 12 september 2021 plaatsvindt in en rond Focus. Bekijk het hele programma.

In de Gelders Kort competitie zie je de beste regionale films van Gelderse talenten.

In samenwerking met Gelders Doek maakte Go Short een selectie van films die strijden om het Gouden Hert, een vakjuryprijs door makers voor makers ter waarde van 1.000 euro. In totaal zijn er drie programma’s te bezoeken, de prijsuitreiking vindt plaats op zondagmiddag 12 september, van 14:30 – 15:30 uur in Focus.

GELDERS KORT 3 – OOST WEST

Oost west, thuis best. Toch? Soms moet je ergens anders heen gaan om jezelf beter te leren kennen. Het gras is elders soms groener. En soms zie je pas van een afstand hoe goed het thuis was. Ontdek wat het betekent om je (niet) thuis te voelen, ergens (niet) toe te behoren en te zoeken naar je afkomst. Deze regionale films staan dicht bij ons, ondanks dat ze niet altijd dichtbij blijven.

Programma

When You Hear the Divine Call (Festus Toll, 20 min, docu)
Michael Nyawade woont 25 jaar lang in Europa, maar maakt dan de keuze om definitief terug te keren naar zijn geliefde Kenia. Filmmaker Festus Toll reist zijn oom achterna met een camera om te onderzoeken wat “thuis zijn” betekent.

MARLON BRANDO (Vincent Tilanus, 19 min, fictie)
De relatie van de queer tieners Cas en Naomi komt onder druk te staan als Naomi haar vleugels wil uitslaan. Liefdevolle film over het verliezen van vriendschap.

Onze stad (Jip Roemaat, Walt van der Aar, 2 min)
Een korte film waarin bewegend beeld en spoken-word de stad en haar bestaan vangen. Een reis langs de ogenschijnlijk levenloze plekken van een stad.

Memories of the Future (Danscollectief Arnhemse Meisjes, 12 min)
In deze film speelt Danscollectief Arnhemse Meisjes met de tijd, al draaiend en dralend, totdat het heden het enige is dat overblijft. Dat is waar je je aan vast kunt houden: hier, nu. De beelden en bewegingen vertellen het verhaal van één mens en ieder mens tegelijkertijd. Een steeds terugkerende cyclus van overgave, vrijheid, doorzettingsvermogen en kracht, waar ervaringen uit het verleden en herinneringen uit de toekomst zich vermengen. Met muziek van Wout Kemkens (o.a. bekend van De Niemanders en Donnerwetter) en gefilmd door Floris Verweij.

The Garden of Brokenness (Maarten van Vliet, 17 min, docu)
Een atmosferische korte documentaire over een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz. De film geeft een inkijk in de manier waarop een groep wereldburgers reflecteert op en deelt in een dieptepunt van menselijk lijden. In de vorm van getuigenissen wordt teruggeblikt op een bezoek wat diepe impact maakte. Het camerawerk en de ondersteunende muziek ontlokken een hypnotische staat.