Go Short 2023: Oscar Shorts animation

Go Short 2023: Oscar Shorts animation

Diverse regisseurs - 2023 - 90 minuten - ondertiteling: Engels

Dit filmprogramma is onderdeel van Go Short Arnhem 2023, hét festival voor de korte film van 8 t/m 10 september in Arnhem. Bekijk het hele festivalprogramma.

Elk jaar vindt in Hollywood de uitreiking van de Academy Awards plaats en worden de Oscars uitgereikt aan de beste film, acteurs, regisseurs, scenario, kostuumontwerp, enz. Als je het Go Short vraagt, zijn de grootste Oscars die je kunt winnen natuurlijk in de categorieën voor korte films. Heb je ze niet gezien? Maak je geen zorgen. Wij hebben ze voor je. Tijdens Go Short Arnhem vertonen we alle genomineerden voor de Oscar voor beste animatie, inclusief de winnaar: The Boy, the Mole, the Fox and the Horse.

Iets waar we erg trots op zijn: de winnaars van de Go Short Award in de categorieën Animatie, Fictie en Documentaire in de Europese en Nederlandse competities komen in aanmerking voor de Academy Awards!

[ENG] Each year the Academy Awards ceremony takes place in Hollywood and the Oscars are handed out to the best film, actors, directors, screenplay, costume design, etc.. If you ask us, the greatest Oscars one can win are of course in the short film categories. Haven’t see them? Don’t worry. We got you. During Go Short Arnhem we screen all the nominees for the Oscar for best short animation, including the winner: The Boy, the Mole, the Fox and the Horse.

PROGRAMMA

An Ostrich Told Me the World Is Fake and I Think I Believe It
Lachlan Pendragon | Australië 2022 | 11 min
Een jonge kantoormedewerker ontdekt de fouten in zijn stop-motion universum met de hulp van een mysterieuze pratende struisvogel.

The Flying Sailor
Amanda Forbis, Wendy Tilby | Canada 2022 | 7 min
Een zeeman begint aan een onverwachte, existentiële reis nadat een schip explodeert. Hij wordt geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven. De film is geïnspireerd op een ramp die plaatsvond in Halifax in 1917.

Ice Merchants
João Gonzalez | Portugal, Frankrijk, Groot Brittannië 2022 | 4 min
Elke dag springen een vader en zijn zoon met een parachute uit hun duizelingwekkende koelhuis, vastgemaakt aan een klif, om naar het dorp op de grond te gaan, ver weg, waar ze het ijs verkopen dat ze dagelijks produceren.

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse
Peter Baynton, Charlie Mackesy | Groot-Brittannië 2022 | 34 min
De beste manier om te vinden waar je thuishoort, is samen.

My Year of Dicks
Sara Gunnarsdóttir | VS 2022 | 24 min
Een hilarische en provocatieve animatiefilm waar dertig jaar aan gewerkt is. Emotioneel en genre-mashing. Een fantasierijke vijftienjarige is vastbesloten om haar maagdelijkheid te verliezen, ondanks de wat schrale keuze in de buitenwijken van Houston in de vroege jaren ’90. Deze charmante, hartveroverende, retro-romantische komedie neemt geen blad voor de mond met haar vrouwgerichte kijk op seksueel ontwaken.

Content warning: geweld, sex, drugs en/of alcoholgebruik