Go Short 2023: Comedy Shorts

Go Short 2023: Comedy Shorts

Diverse regisseurs - Nederland - 2023 - 90 minuten - ondertiteling: Engels

Dit filmprogramma is onderdeel van Go Short Arnhem 2023, hét festival voor de korte film van 8 t/m 10 september in Arnhem. Bekijk het hele festivalprogramma.

Hi-ha-hilarisch, rollen over de vloer van het lachen, niet meer bijkomen van het huilen van het lachen. Bij Comedy Shorts staan de Comedy’s in de spotlight!

In onze huidige wereld is humor broodnodig! Gelukkig heeft Go Short vijf films geselecteerd met uiteenlopende soorten humor. Van slapstick tot ongemakkelijk herkenbaar, van typisch kolder tot puur absurd. Deze films brengen je een lach, zetten je aan het denken en schenken je vooral plezier.

[ENGLISH] Hi-ha-hilarious, rolling on the floor laughing, and all that stuff. That’s Comedy Shorts, where the shortest comedies take the spotlight! In our current world, humour is much needed! Luckily, Go Short has selected five films with a variety of humour. From slapstick to uncomfortably relatable, from typical bollocks to pure absurdity. These films will bring you a laugh, make you think and, above all, put a smile upon your face.

I’ll Be Your Kettle
Tobias Rud | VS, Denemarken 2021 | 9 min
Een vrouw probeert wanhopig te voldoen aan de ongewone verlangens van haar partner.

Lord Protocol
Aurélie Reinhorn | Frankrijk, België 2022 | 28 min
‘Welkom op je eerste dag bij het feeënvolk, waar het leven altijd gevuld is met magie, plezier en grapjes. Ik zou eigenlijk een dansje moeten doen, maar eerlijk gezegd heb ik daar geen zin in.’ Er was eens Wanda en haar begin als werkneemster in een pretpark.

Apocalypse Dog
Patrick Carvahlo | Frankrijk 2022
In een post-apocalyptisch universum overleven Bob en zijn hond Pasha in een woestenij. Ze hebben honger, dorst en zijn moe. Wanneer ze plotseling in de verte een stad zien!

The Diamond
Vedran Rupic | Zweden 2021 | 13 min
Stefan is eenzaam met een verblindende ambitie om vrienden te maken. Op een dag stuit hij in het bos op een diamant. Omdat hij er niet bij kan, dient de oplossing zich aan in de vorm van een nog kleinere man.

Fast
Paul Rigoux | Frankrijk 2022 | 24 min
Jean is een ’trage’ man, hij bouwt zijn leven op rond zijn angsten en vindt zichzelf ongeschikt voor het leven in de maatschappij. Hij woont samen met Alex, die een ‘snelle’ man is. Alex is gepassioneerd door aerodynamica en eurodance, leeft snel en stelt zichzelf zo min mogelijk vragen. Op een ochtend ontvangt hij een snelle vriend, Lou, bij hen thuis, terwijl Jean ook van plan was een langzame vriend, Caroline, te ontvangen.