Gelders Doek oktober 2022

Gelders Doek oktober 2022

Diverse makers - 2022 - 90 minuten

Om de twee maanden organiseren Gelders Doek en Focus Filmtheater een voorstelling met werk van Gelders filmtalent. Soms geprogrammeerd rondom een specifieke maker, soms vanuit een thema. In de regel is de maker aanwezig voor een zaalgesprek. Leden van Gelders Doek krijgen gratis toegang!

PROGRAMMA 18 OKTOBER

DepriClown (Jelle Kleinhesselink, 13 min)
De stille shortfilm DepriClown vertelt het verhaal over een mimespeler die het werk op de afdeling kinderoncologie erg zwaar valt door de hoeveelheid jonge slachtoffertjes. Als hij op het punt staat om ontslag te nemen, neemt zijn werk op de afdeling een prettige wending. Al lijkt dit van korte duur te zijn…

Diyar (Moayad Alhariry, 6 min)
Stel je voor midden op een berg te staan, gedwongen je thuis te verlaten en dat je uit nood een beslissing moet nemen over je volgende bestemming. Wat neem je mee? Wat laat je achter? Is de wanhoop nabij? Dit is het verhaal van miljoenen vluchtelingen ter wereld, voor wie hun ‘thuis’ in een donkere plaats is veranderd.

Rugnummer 10 (Boris Loning, 12 min)
Leo probeert zijn droom als profvoetballer waar te maken. Door een nare blessure geeft hij op totdat zijn oude trainer hem weer moed in praat. Leo gaat er alles aan doen om toch de top te bereiken, wat resulteert in een belletje van een profclub met goed nieuws.

Samen (Rosanne Gjaltema, 25 min)
Tyson verloor zijn beste vriend Sam (20) aan zelfmoord. Sam had de ongelofelijke kracht om mensen (vooral zijn vrienden) samen te brengen en laat na zijn overlijden een grote vriendengroep achter. Samen laat op intieme wijze zien hoe jongeren omgaan met het verlies van een goede vriend.

GELDERS DOEK

Wij zijn een groeiend collectief van Gelderse filmmakers die met dit initiatief verbinding willen aangaan met elkaar en onze directe omgeving. Daarmee willen we film graag tastbaar maken en toegankelijk voor iedereen. Ongeacht je opleiding of afkomst. Dat begint bij het samenbrengen van de films en hun makers via de website van Gelders Doek.

Op die manier creëren we een groeiende database van regionaal relevante cinema waaruit diverse vertoningspartners hun programmering kunnen samenstellen. Doordat makers zelf mede-eigenaar zijn van het platform versterken we hun positie en creëren we nieuwe mogelijkheden om films tot stand te brengen van uit een betrokken community.

Meer informatie en lid worden: www.geldersdoek.nl