Gelders Doek – oktober 2018

Gelders Doek – oktober 2018

diverse regisseurs - Nederland - 2018 - 105 minuten

Gelders DOEK is een initiatief van Gelderse filmmakers met als belangrijkste doel om met hun films mensen te verbinden en de ogen voor de directe omgeving te openen.

Wat begon als een klein buurtinitiatief is inmiddels uitgegroeid tot het gezicht van de Gelderse filmgemeenschap. Van Gouden Kalf winnaars tot filmstudenten; maandelijks presenteren zij er hun laatste werken, gaan in gesprek met het publiek en betrekken hen bij de totstandkoming van nieuwe producties. Op die manier transformeren zij het filmhuis tot een plek voor ontmoeting en debat voor de stad.

programma

SCENARIO
(korte film 15 min) door Amir Zaza

Met deze korte film werd Amir toegelaten tot de Nederlandse Filmacademie. In de film zoekt hij naar een antwoord op de zelfmoord van een van zijn gevluchte landgenoten, en in hoeverre je bij het waarmaken van je eigen dromen alles zelf in de hand hebt of niet.

MAAR ALS IEDEREEN ZO DENKT
(videoclip 20 min) door Marie-Anne Faustinelli

Een monoloog in de vorm van een videoclip toont de gedachten van een gemiddelde jongere anno 2017: druk, chaotisch en overprikkeld. Er komt van alles op haar af: appjes, nieuws, reclames en de confrontatie met het nieuws dat klimaatverandering een serieus probleem is.

JUNKSKE
(korte film 12 min) door Vincent Tilanus

In deze in Groesbeek gesitueerde film wil tienerjongen Raf graag erkend en gezien worden door zijn oudere broer Boas, maar hij is in zijn rauwe wereld verre van thuis. In de chaos die Raf ontketent verliest hij langzaam maar zeker de controle over zichzelf.

DRAW YOUR GUN
(korte film 15 minuten) door Wouter Jansen

Ooit, in een aftands gehucht in het wilde westen… Als kunstenaar Luc le Blanc zijn vijand op een “wanted poster” afbeeldt, zet dit een kettingreactie van geweld en fraude in gang…

Entree € 7,50,- leden van Gelders DOEK en Cineville gratis. Studenten € 5,50,-.