Gelders Doek – November 2019

Gelders Doek – November 2019

Diverse makers - Nederland - 2019 - 120 minuten - taal: Nederlands

Gelders DOEK is hét platform voor cinema uit de regio. Maandelijks tonen filmmakers uit jouw buurt hun laatste werken en gaan in gesprek met het publiek.

Ben je zelf filmmaker, student of liefhebber? Wil je gratis naar edities, online films terugkijken, je netwerk versterken en/of filmtalent uit de regio steunen? Sluit je dan aan en word ook lid!

Het volgende Gelders Doek programma is op donderdag 21 november om 19:30 uur. Vooraf, van 15:00 tot 17:00, is er een filmmaker meetup in de foyer. Dit keer geeft Ben Brand de workshop Pitch Perfect (max. 30 personen) over het geven van de perfecte filmpitch. Meer informatie en aanmelden.

PROGRAMMA

ASPERGER (10 min.) – Ainslie Gelewski
Asperger geeft een kijkje door de ogen en oren van iemand met het syndroom van asperger. Deze film legt op bijzondere wijze uit hoe dingen binnen komen in de hoop dat mensen het syndroom wat beter begrijpen.

DISEQUILIBRIUM (6 min.) – Gus Wolf Wickerhof
In Disequilibrium dienen dromen als grootste inspiratiebron. De film vertelt het verhaal van een man die probeert betekenis te geven aan alles om hem heen om zo grip te krijgen op de realiteit en deze te verklaren.

BLACK PARADISE (13 min.) – Marijn te Luggenhorst
Een symbolische en mysterieuze film over een fysiek rouwproces waarin onvoorwaardelijke liefde de hoofdrol speelt. Ontkenning, woede, onderhandelen, verdriet en uiteindelijk acceptatie komen voorbij.

TAP (7 min.)- Bjorne Willemsen
Een enigszins vreemde jongedame gaat een dansauditie doen. Wanneer de miscommunicaties zich op elkaar stapelen voelt de begeleidende zuster de noodzaak om op een nogal rigoureuze manier voor haar op te komen.

WHEN YOU GET HOME (2 min.) – Ben Brand
Waar eindigt je baan als politieagent? When You Get Home is een project dat de grenzen tussen commercial en film wil verleggen en is gebaseerd op waargebeurde verhalen.

 

RAUW (3 min.) – Ben Brand
Deze gevoelige animatie vertelt in kort tijdbestek een fantasievol verhaal over liefde en rouw.

 

We sluiten af met een exclusieve avant-première van de nieuwste film van Ben Brand. Ben studeerde in 2010 af als regisseur aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Zijn allereerste commercial voor het ‘Young Director Award’ festival in Cannes won verschillende prijzen, waaronder de Golden Hammer in Letland, de Silver Drum in Slovenië, een Cresta Award in New York, werd tweemaal genomineerd voor de Cannes Lions en won meer dan 50.000.000 weergaven wereldwijd. In 2018 won Ben het Gouden Hert voor beste lange film.