Gelders Doek – November 2018

Gelders Doek – November 2018

diversen - Nederland - 2018 - 90 minuten

Gelders DOEK is hét platform voor cinema uit de regio. Maandelijks tonen filmmakers uit jouw buurt hun laatste werken en gaan in gesprek met het publiek.

Ben je zelf filmmaker, student of liefhebber? Wil je gratis naar edities, online films terugkijken, je netwerk versterken en/of filmtalent uit de regio steunen? Sluit je dan aan en word ook lid! www.geldersdoek.nl/word-lid 

Programma:

Parkinsjon, een leven met ParkinsonCarmen de Krijger; 6 min. Een indringend persoonlijk portret van Carmen over haar vader die de ziekte van Parkinson heeft. Carmen won met deze film de Kunstbende Gelderland.

Munya in MijMascha Halberstad; animatie; 20 min. De tienjarige Munya is dik en probeert tijdens haar dagelijkse trip naar de Turkse supermarkt haar pestkoppen te vermijden. Meestal doet ze dat zonder succes. Op een dag realiseert Munya zich, dat verstoppen geen oplossing is. Ze moet zichzelf tonen. Mascha Halberstad levert al meer dan 20 jaar vakmanschap vanuit haar studio in Arnhem. Naar aanleiding van deze korte film werd ze benaderd om een videoclip voor “The Prodigy” the maken.

Window to the WorldMartijn Schinkel; 11 min. In een oorlogsgebied komen journalist Otto en fotograaf Eva in een bombardement terecht. Eva ziet daar een beeld voor zich wat goed verkocht zou kunnen worden, maar komt in gewetensnood. Martijn Schinkel is een filmmaker uit Nijmegen en studeerde aan de Filmacademie te Amsterdam.

Uit de Tijd Coen van Beek 23 min. In een huis waar de tijd lijkt stil te staan en het buiten constant regent, verliest een grijze oude man steeds meer van zijn persoonlijkheid door zijn alzheimer. Tegelijkertijd ontstaat er een zwart gat op de muur in zijn huis dat hij niet kan verklaren. Filmmaker Coen van Beek studeerde met deze film af aan de HKU.