Gelders Doek Februari 2019

Gelders Doek Februari 2019

diverse regisseurs - Nederland - 2019 - 90 minuten

Gelders DOEK is hét platform voor cinema uit de regio. Maandelijks tonen filmmakers uit jouw buurt hun laatste werken en gaan in gesprek met het publiek. Ben je zelf filmmaker, student of liefhebber? Wil je gratis naar edities, online films terugkijken, je netwerk versterken en/of filmtalent uit de regio steunen? Sluit je dan aan en word ook lid!

Korte film Het Laatste Doek (25 min)
Regie Sem Deeleman
Duur 25 min
Tussen verf, kwasten en schilderijen slijt Francis zijn dagen. Zonder kinderen of vrienden om van te houden lijkt zijn leven niet veel zin meer te hebben. Dan valt de jonge Edith zijn atelier binnen.
Sem Deeleman (1999) uit Nijmegen is derdejaars student aan de opleiding audiovisueel specialist van het Rijn IJssel college in Arnhem. Deze film werd met vier andere studenten gemaakt in een half jaar tijd.

Korte film De Bie, De Dood
Regie Nena Tijsma
Duur 6 min
De uitgebluste game show host Tim de Bie verlangt naar de dood. Maar verlangt de dood ook naar hem? Nena Tijsma is regisseur, scenarist en producent van fictie-, non-fictie-, en opdracht films. Samen met Niek groven is ze eigenaar van productiebedrijf Niek&Nena (voorheen NNfilm). In 2018 maakte Nena in het kader van het 48 Hour Film project Nijmegen deze korte film en werd derde in de categorie beste film.

Korte film Verkocht
Regie Tim Zweistra
Duur 7 min
Hoe ver zou jij gaan voor je droomhuis? Deze film kwam tot stand als onderdeel van het 48 Hour Film project Nijmegen 2018. De regie was in handen van Tim Zweistra.

TV Serie Koos
Regie Mans van den Berg
Duur 25 min
Koos is een ingedutte loopbaancoach, die al jaren geen klap uitvoert. Zijn nieuwe teamleider is het zat en stelt hem een ultimatum: binnen een week moet hij vijf mensen aan een baan helpen, anders wordt hij ontslagen. Geheel tegen zijn verwachtingen in vindt hij hierdoor zichzelf terug.
Deze serie speelt op dit moment bij Omroep Gelderland en werd mede geproduceerd door de broers van den Berg met hun filmbedrijf Nobs te Arnhem. We bekijken aflevering 3 en gaan in gesprek met de makers.