Gauguin: From the National Gallery, London

Tickets:
Meer special Arts in Cinema 2020

Gauguin: From the National Gallery, London

Dominic West - VK - 2020 - 90 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Helaas is deze voorstelling afgelast i.v.m. de Coronacrisis. Mensen met online gekochte kaartjes hebben een mail met informatie over restitutie ontvangen. Heb je bij de kassa kaartjes gekocht? Stuur dan een mail naar info@focusarnhem.nl.

Deze film maakt deel uit van ons Arts in Cinema-programma; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Bekijk HIER het volledige programma.

Documentaire over het leven en werk van Paul Gauguin, met een voice-over van acteur Dominic West.

Gefilmd op locatie in Tahiti, Frankrijk, de Marquesas Eilanden en het Verenigd Koninkrijk, gaat de documentaire in op Gauguins buitengewone – en vaak problematische – artistieke prestaties, met commentaar van zijn nakomelingen, hedendaagse kunstenaars en experts. De film belicht Gauguins erfenis niet alleen door de lens van de kunstgeschiedenis, maar ook door die van de postkoloniale politiek en sociale aspecten en zoomt in op zijn relaties met jonge inheemse vrouwen en zijn rol in het 19e-eeuwse Franse kolonialisme.

Exclusief gefilmd voor de bioscoop in HD met adembenemende close-ups, geeft de privé rondgang door de tentoonstelling kunstliefhebbers de gelegenheid de eerste tentoonstelling van Gauguins portretten te zien. Kunsthistorica Kate Bryan heet het filmpubliek welkom en de rondleiding wordt begeleid door de co-curator van de tentoonstelling Christopher Riopelle, met verhelderend commentaar door experts als schilder en beeldhouwer Maggi Hambling en kunstenaar en schrijver Billy Childish.