Gauguin: From the National Gallery, London

Tickets:
Meer special Arts in Cinema 2020

Gauguin: From the National Gallery, London

Dominic West - VK - 2020 - 90 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Deze film maakt deel uit van ons Arts in Cinema-programma; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Bekijk HIER het volledige programma.

Documentaire over het leven en werk van Paul Gauguin, met een voice-over van acteur Dominic West.

Gefilmd op locatie in Tahiti, Frankrijk, de Marquesas Eilanden en het Verenigd Koninkrijk, gaat de documentaire in op Gauguins buitengewone – en vaak problematische – artistieke prestaties, met commentaar van zijn nakomelingen, hedendaagse kunstenaars en experts. De film belicht Gauguins erfenis niet alleen door de lens van de kunstgeschiedenis, maar ook door die van de postkoloniale politiek en sociale aspecten en zoomt in op zijn relaties met jonge inheemse vrouwen en zijn rol in het 19e-eeuwse Franse kolonialisme.

De film geeft via een privé rondgang door de tentoonstelling kunstliefhebbers de gelegenheid om van heel dichtbij Gauguins portretten te zien, exclusief gefilmd voor de bioscoop in HD en met adembenemende close-ups. Kunsthistorica Kate Bryan heet het filmpubliek welkom en de rondleiding wordt begeleid door de co-curator van de tentoonstelling Christopher Riopelle, met verhelderend commentaar door experts als schilder en beeldhouwer Maggi Hambling en kunstenaar en schrijver Billy Childish.