Filmcollege Screening Sex

Filmcollege Screening Sex

Kevin Toma en Mylaine Roelofs - Nederland - 2019 - 100 minuten - taal: Nederlands

Laten we het eens over seks gaan hebben! Op woensdag 4 december 2019 om 19:00 uur geven Kevin Toma en Mylaine Roelofs een zowel prikkelend als leerzaam en lichtvoetig filmcollege over de wijze waarop seks in film wordt gebruikt of in beeld wordt gebracht (of juist niet).

De manier waarop seks in beeld wordt gebracht zegt niet alleen veel over het medium film zelf en over de makers, maar ook over de specifieke context waarin een film tot stand is gekomen. Andersom kan film ook weer grote invloed hebben op de toeschouwer en de maatschappij. Je kent vast de voorbeelden van taboebevestigende of juist taboedoorbrekende films. Reden te meer om het er eens over te hebben. Natuurlijk aan de hand van allerlei aansprekende filmfragmenten die (uiteraard) behoorlijk expliciet kunnen zijn.

Over de sprekers
Kevin Toma is filmjournalist, verbonden aan o.a. de Volkskrant. Hij studeerde Film-en Opvoeringskunsten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Mylaine Roelofs studeerde English Film and Literature aan de University of Portsmouth en vervolgde deze studie met de master Film and Photographic Studies aan de Universiteit Leiden.

Prijzen
De toegangsprijs voor dit filmcollege bedraagt € 15,- | F-pas € 13,- | student € 12,50 | Cineville toeslag € 5,-.