Blackmail met livemuziek door James Whale Orchestra

Blackmail met livemuziek door James Whale Orchestra

Alfred Hitchcock - GB - 1929 - 84 minuten

De Alfred Hitchcock suspenseklassieker Blackmail met een nieuwe soundtrack die live wordt gespeeld! Het James Whale Orchestra bundelt de krachten met het Utrechtse Postland Ensemble voor een soundtrack in de stijl van de klassieke Hitchcock-films. Geïnspireerd door Vertigo en Psycho componist Bernard Herrman, combineert de nieuwe soundtrack live solisten met een uniek virtueel orkest van samples en tal van geluidseffecten en creëert zo de illusie van een groot filmorkest. Een unieke ervaring, eenmalig in Focus!

BLACKMAIL

Een mooie blondine, een gruwelijke moord, een charmante schurk, een achtervolging door het British Museum, slimme plotwendingen, bedrog… en natuurlijk de meesterfilmer zelf in een van zijn gevierde cameo-rollen. Alle essentiële ingrediënten van Hitchcocks meest gevierde films – en met Blackmail (Chantage) is het allemaal begonnen.

Hitchcocks laatste stille film werd ook zijn eerste geluidsfilm toen de Wardour-studio’s hem opdracht gaven hem opnieuw te maken met de nieuw uitgevonden geluidstechnologie. De allereerste Britse geluidsfilm, Blackmail werd een enorme internationale kassahit en opende de deuren van Hollywood voor de jonge regisseur die, zoals iedereen weet, een van de grootste regisseurs in de filmgeschiedenis werd. De stille versie van Blackmail is altijd de keuze van de critici gebleven als de betere film, en heeft de laatste jaren een reputatie opgebouwd als een van de grootste Hitchcock-films, met zijn messcherpe plot en furieus tempo.

James Whale Orchestra: Muziek – Oliver Parr, Samples – Panayiotis Ioannou. Postland Ensemble met gastartiesten Martin De Ruiter (Bandoneon), Jellantje De Vries (Viool) en Ricardo Pereira (Percussie)