Fallen Angels

Tickets:
Meer special Déjà vu? Klassiekerreeks

Fallen Angels

Wong Kar Wai - Hong Kong - 1995 - 99 minuten - taal: Kantonees - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • geweld
  • grof taalgebruik

Eye brengt in de zomer van 2021 zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Bekijk het hele programma hier.

'Duizelingwekkend.'

VPRO Cinema

'Een van de grootste talenten van de Chinese cinema... Hoogst vermakelijk... Uitermate dynamische film. Bijzonder geïnspireerd... Zulke fraaie beelden... Een groot en uniek filmtalent.'

De Filmkrant

Het vervolg op Chungking Express is opnieuw een stilistisch spectaculaire verkenning van de metropool by night. De levens van een huurmoordenaar, diens opdrachtgever, een telefoonverslaafde vrouw en een zonderlinge ex-crimineel botsen op elkaar in het Hongkong van de jaren 90.

Als cameraman koos Wong Kar Wai alleskunner Christopher Doyle. Killer doet zijn werk als huurmoordenaar. Stoïcijns en doeltreffend. Toch wringt er iets: heeft hij het juiste beroep gekozen? Agent, zijn bazin, heeft alleen oog voor Killers schoonheid, ze is razend verliefd, Killer geeft geen krimp. En dan zijn er nog het meisje Punkie en de ex-crimineel Ho, die als ondernemer een wel heel aparte klantbenadering hanteert.

In Fallen Angels raken de personages verweven in een meanderende storyline die de kijker door nachtelijk Hongkong voert. Een verhaal over verloren zielen en levens die elkaar kruisen, in het decor van de neonverlichte metropool, gevangen in versnelde en vertraagde beelden, opgenomen met Doyles groothoeklens.

Fallen Angels is een van de zes gerestaureerde films van Wong Kar Wai die Eye dit jaar in de theaters brengt. De 4K-restauraties zijn tot stand gekomen in samenwerking met de regisseur, uitgever Criterion Collection en het filmlaboratorium L’immagine ritrovato in Bologna.

Bekijk op IMDB