European Cinema Night: Ich bin dein Mensch

European Cinema Night: Ich bin dein Mensch

Maria Schrader - Duitsland - 2021 - 108 minuten - taal: Duits - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

In verband met de  nieuwe Coronamaatregelen is deze voorstelling verplaatst naar 9 december om 14:00 uur. Mensen met een ticket voor de voorstelling van 6 december krijgen hierover persoonlijk bericht. Heb je een ticket gekocht bij de kassa? Neem dan even contact met ons op via info@focusarnhem.nl.

Europa Cinemas organiseert op donderdag 9 december samen met Creative Europe MEDIA de vierde editie van de European Cinema Night, met als doel Europa dichter bij de burger te brengen en tegelijkertijd de rijkdom van Europese filmcultuur te vieren. Iedere deelnemende bioscoop (waaronder Focus) kiest een Europese, niet-nationale MEDIA-gesteunde film en vertoont deze GRATIS! In Focus is de sciencefiction-romancefilm Ich bin dein Mensch te zien.

Bij deze voorstelling is er een kort inleidend programma en na afloop een gesprek met *Marian Adriaansen (lector HAN), over de inzet van artificial intelligence in de zorg.

ICH BIN DEIN MENSCH

De cynische wetenschapper Alma (Maren Eggert) werkt bij het vooraanstaande Pergamon museum in Berlijn. Om in aanmerking te komen voor extra onderzoeksbudget wordt ze overgehaald om deel te nemen aan een bijzonder wetenschappelijk experiment.

Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd. En zo ontmoet Alma Tom, het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner, die tot het absolute uiterste gaat om haar gelukkig te maken. Actrice Maren Eggert ontving de prijs voor Beste Actrice voor haar rol op het prestigieuze filmfestival van Berlijn 2021. Ook is Ich bin dein Mensch de Duitse inzending voor de Oscars van 2022.

*Marian Adriaansen

Marian Adriaansen is lector bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en houdt zich vooral bezig met de validering van nieuwe zorgtechnologie en eHealth in de praktijk. Marian: ‘Zorgtechnologie gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Welke toegevoegde waarde heeft technologie voor zorgafhankelijke langdurig zieken, ouderen en zorgprofessionals? Met mijn team richt ik me op methodiekontwikkeling voor kwetsbare chronisch zieken en ouderen. Daar kan technologie deel van uitmaken.’