Eighth Grade

Eighth Grade

Bo Burnham - USA - 2019 - 93 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden
  • grof taalgebruik

Op 5 juni om 19:00 te zien ihkv het FDFA (Fashion + Design Festival Arnhem), ism  InDifferent, een groep die opkomt voor respect, diversiteit en inclusie op school, voor en door leerlingen. Met korte inleiding en na afloop een zaalgesprek met inDifferent over film en identiteit. Toegangsprijs voor jongeren tot 18 jaar slechts €1! Volwassenen €3. Cinevillepas geldig.

De 13-jarige Kayla (Elsie Fisher) wordt gevolgd in het laatste schooljaar voor ze naar High School gaat.

'Zelden was een filmpuber zo echt en aandoenlijk'

VPRO Cinema

'Grappig in zijn pijnlijkheid'

NRC

In haar vlogs, die door niemand bekeken worden, geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden en hoe je dat een beetje zelfverzekerd kunt doen. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn en vindt maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten, laat staan de jongen op wie ze verliefd is.

Kayla wil niets liever dan zichzelf zijn, maar hoe doe je dat? Daar probeert ze achter te komen terwijl ze navigeert langs pijnlijke zwemfeestjes, een vader die er helemaal niks van begrijpt, populaire pestkoppen en ongewenste avances.

Na de première tijdens het Sundance Film Festival, waar Eighth Grade de publieksprijs won, veroverde Kayla de harten van de bezoekers met haar naïviteit, kwetsbaarheid en onhandigheid die soms ongemakkelijk is om naar te kijken, maar waar je al helemaal niet van wilt wegkijken.

Bekijk op IMDB