Draag je verhaal: Wensley Piqué

Draag je verhaal: Wensley Piqué

Maaike Broos - Nederland - 2022 - 30 + 30 minuten - taal: Nederlands

Modeontwerpster Mirte Engelhard en filmmaker & organisatie antropoloog Maaike Broos bundelen hun krachten met hun nieuwe project ‘Draag je verhaal’ vanuit Stichting Verhalendragers. Hun leidende vraag is: ‘Hoe kan kleding bijdragen aan het (uit) dragen van je verhaal’? In het kader van Fashion and Design Festival Arnhem staan in Focus drie outfits van Mirte tentoongesteld in de hal en is een aflevering van een docuserie te zien, met na afloop een nagesprek met de makers.

Docuserie ‘Draag je verhaal’

‘Draag je verhaal’ kruipt in de huid van vier Arnhemse urban arts-artiesten die opgegroeid zijn in een omgeving waarin zij anders waren dan de rest: Wensley Piqué (poppenspeler), Adje van het Padje (rapper), Ruben Chi (hip hop danser) en Tim Lenders (spoken word). Al op jonge leeftijd werden zij geconfronteerd met de vraag: ‘Wie ben ik en wat is mijn stem?’ Mirte ontwerpt vanuit hun verhalen een unieke outfit en laat zien dat de taal van de mode ook een stem is die je kunt gebruiken. Het maakproces wordt getoond in een documentaireserie van vier afleveringen.

Mode is buitenkant maar maakt ook de binnenkant zichtbaarder. Je mag jezelf zijn en dat ook laten zien. Als dat steeds meer gebeurt dan wordt diversiteit de mainstream, in ieder geval op het gebied van de mode.

In Focus is op 20 juni om 21:00 uur de aflevering te zien over Wensley Piqué + zaalgesprek na afloop met Wensley, Mirte en Maaike.

Aflevering ‘Draag je verhaal’: Wensley Piqué

De Arnhemse verhalenverteller Wensley Piqué groeit op in Klarendal in Arnhem en komt als kind vaak thuis met een sleuteltje om zijn nek. Hij creëert zijn eigen werelden met zijn poppen en droomt vaak weg op school. Als hij met zijn zusje naar school loopt en een man tegenkomt op straat die hen na roept: ‘Rot op naar je eigen land’ blijven de woorden hem achtervolgen. In de pubertijd krijgen de woorden betekenis en valt hij in een rabbit hole van boosheid en frustratie. Hij onderzoekt hoe hij moet transformeren om acceptatie te vinden bij de ander, totdat hij zichzelf vindt op het podium.

www.verhalendragers.nl