Do Not Hesitate

Do Not Hesitate

Sharif Korver - Nederland - 2021 - 87 minuten - taal: Nederlands - ondertiteling: geen
  • 12 jaar en ouder
  • geweld
  • grof taalgebruik

Deze film is onderdeel van het NFF 2021, een unieke selectie van zes festivalpremières, die gelijktijdig met de première op het Nederlands Film Festival plaatsvinden.

Psychologische thriller waarin drie jonge soldaten tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten vast komen te zitten in de woestijn. Angst, dorst en paranoia krijgen langzaam maar zeker de overhand.

Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken.

Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe. Waar leidt hij ze eigenlijk naartoe en kunnen ze hem wel vertrouwen?

Bekijk op IMDB