Den skyldige (The Guilty)

Den skyldige (The Guilty)

Gustav Möller - Denemarken - 2018 - 85 minuten - taal: Deens - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden
  • grof taalgebruik

Zenuwslopend spannend filmdebuut van de Deense filmmaker Gustav Möller.

Een meldkamer, ergens in Denemarken. Politieofficier Asger Holm neemt vanavond de binnenkomende 112-telefoontjes aan. Zijn dienst zit er bijna op. Hij doet dit werk niet dagelijks, zo blijkt al gauw; in afwachting van een rechtszaak is hij er tot zijn chagrijn toe veroordeeld. Met hoorbare desinteresse handelt hij de meldingen af, totdat hij wordt gebeld door Iben. De jonge vrouw is in paniek. Ze wordt gekidnapt.

"Den Skyldige is niet alleen een buitengewone thriller, maar ook het portret van een man die worstelt met het puin in zijn leven. En dat alles in 80 enerverende minuten."

Volkskrant

‘De thriller The Guilty staat in een goede traditie van films die zijn opgebouwd rondom een of meerdere telefoongesprekken, maar het is de vraag of een daarvan ooit zo zenuwslopend spannend was als het speelfilmdebuut van Gustav Möller, dat zich in real-time afspeelt. Een paar acteurs, één ruimte, een uitgekiend scenario: Möller springt slim en efficiënt om met schaarse middelen. Asger Holm (Jakob Cedergren) is een man die snel conclusies trekt en daar ook naar handelt. Maar of dat zo verstandig is?’ IFFR [International Filmfestival Rotterdam)

Winnaar IFFR Audience Award en IFFR Youth Jury Award 2018.

‘Bloedstollende thriller en een superieur filmdebuut."

VPRO Gids

"Razend knap speelfilmdebuut."

NRC

"Een grootse film met een ijzersterk script. Een droomdebuut."

Trouw

"Briljant."

Elsevier Weekblad
Bekijk op IMDB