Deerskin

Deerskin

Quentin Dupieux - Frankrijk - 2019 - 77 minuten - taal: Frans - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • geweld
  • grof taalgebruik

"Een film waarin je onophoudelijk van de ene in de andere verbazing tuimelt. En waarin alles, tot en met het perfecte slot, op de een of andere krankzinnige wijze klopt."

Volkskrant

"Dompelt je onder in een vermakelijk verontrustend universum... vleugjes Da­vid Lynch, Quentin Tarantino en Wes Anderson."

Trouw

Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas, die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt. Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voor gaat doen als filmmaker.

Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas. Deerskin (Franse titel: Le Daim) is een originele zwarte komedie van rasabsurdist Quentin Dupieux. De film opende dit jaar het programma Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en was één van de positieve verrassingen op het festival. Filmmaker Dupieux (1974) produceert onder de naam Mr. Oizo ook elektronische muziek. Het nummer Flat Beat met de gele handpop Flat Eric was een internationaal succes. Eerder maakte hij onder andere Realité en de cult filmhit Rubber, over een autoband die tot leven komt en mensen doodt met zijn psychische vermogens. In Dupieux’s zevende speelfilm Deerskin worden de hoofdrollen vertolkt door Jean Dujardin (The Artist) en Adèle Haenel (Portrait de la jeune fille en feu, La fille inconnue).

Bekijk op IMDB