De avonturen van Anansi de spin (4+)

De avonturen van Anansi de spin (4+)

Patrick Raats - NL - 2021 - 60 minuten - taal: Nederlands
  • alle leeftijden

Filmvertoning i.s.m. het Nederlands Openluchtmuseum. Schrijver Iven Cudogham (bekend van het tv programma Een huis vol) is aanwezig voor een speciale voorleessessie vooraf. Na de film is er een gratis knutselactiviteit!

Ken je Anansi de spin al? Hij is niet groot en ook niet zo sterk, maar wel heel slim… De verhalen over Anansi zijn al eeuwenoud en gaan over een spin die zijn tegenstanders keer op keer te slim af is.

De sprookjes stammen uit West-Afrika en kwamen door de slavernij onder meer in Suriname, de Antillen en het Caribisch gebied terecht. Daar werden ze doorverteld en steeds weer aangepast. Iedereen kent ze, terwijl in Nederland en Europa nog maar weinig mensen van Anansi hebben gehoord.

Schrijver Iven Cudogham (bekend van het tv programma Een huis vol) vindt dat ook kinderen in Nederland kennis moeten maken met Anansi. Voor de animatiefilmpjes zijn de verhalen door hem bewerkt, waarbij hij geïnspireerd werd door zijn zeven kinderen. De wereld van Anansi zit vol avonturen die de spin beleeft met zijn vrouw, kinderen en vrienden Schildpad, Aap, Otter en Olifant.

OVER IVEN CUDOGHAM

Iven is vader van zeven kinderen en woont in hartje Amsterdam. Hij is in 1977 geboren te Paramaribo in Suriname en woont sinds zijn derde in Nederland. Na zijn afstuderen aan de Hogeschool van Amsterdam heeft Iven een paar jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Maar al gauw koos hij ervoor zijn hart te volgen en ging werken in de media. Sinds 2018 schrijft Iven prentenboeken over de slimme spin Anansi. Inmiddels heeft hij drie prentenboeken geschreven en komt zijn vierde prentenboek van Anansi de spin begin november uit.